KÄYTÄNNÖN ASIOITA PIKKUKENGURUN KODISSA

AUKIOLOAJAT
PikkuKengurun Koti on avoinna arkena 6.30-17.00. Poikkeuksena loma-ajat (syysloma, hiihtoloma, kesä-heinäkuu), jolloin päiväkoti avoinna 6.30-16.30.

Alakerta (Tasman, Noosa, Kakadu): Kokoonnutaan aamuisin Tasmaniin, n. klo 7.40 siirrytään omiin ryhmiin aamiaiselle.

Yläkerta (Mimosa, Mungo): Kokoontuu aamuisin Mimosaan. Aamupalat syödään omissa ryhmissä n. klo 8.00.

Iltapäivisin ulkoilemme päiväkodin pihalla. Henkilökunnan ja lapsien vähetessä paikalla oleva henkilökunta vastaa jäljellä olevista lapsista. Tämä tarkoittaa sitä, että lasta ei välttämättä aina ole kotiuttamassa lapsen oman ryhmän aikuinen. Mikäli säät eivät jostain syystä salli ulkoilua iltapäivällä, olemme silloin sisällä.

TERVEYSTIEDOT JA SAIRASTUMISKÄYTÄNNÖT
Mikäli lapsi sairastuu, ilmoita talon puhelimeen (040 163 0247) viestillä tai soittamalla. Sairastunut lapsi tulee pitää kotihoidossa. Sairastelujen jälkeen lasta on hyvä pitää kotona yhden oireettoman päivän ajan. Mikäli perheessä on sisarus sairaana, suosittelemme pitämään myös muut lapset kotona. Jos lapsi sairastuu päiväkodissa päivän aikana, otamme yhteyttä vanhempiin välittömästi.

HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN
Hoitoajat tulee ilmoittaa edellisen viikon maanantaihin mennessä. Hoitoaikojen ilmoittaminen tapahtuu Muksunkirjan kautta tai hoitoaikalomakkeella. Hoitoaikalomakkeita saatavilla talon eteisistä sekä sähköisesti kotisivujen lomakkeet -osiosta. Hoitoaikojen ilmoittaminen on tärkeää, jotta saamme tilattua sopivan määrän ruokaa sekä toiminnan suunnittelun kannalta.

TIEDOTTAMINEN
Päiväkodin asioista tiedottaminen tapahtuu yleensä Muksunkirjan kautta. Ryhmien ilmoitustauluilla on nähtävissä viikko-ohjelmat ja muita ajankohtaisia asioita.

ULKOILU JA VAIHTOVAATTEET
Ulkoilemme säällä kuin säällä, joten varatkaa lapselle sopivat ulkoiluvaatteet. Kuravaatteet säilytetään eteisessä lapsen omalla hengarilla. Kuravaatteita kannattaa käyttää välillä kotona pesussa. Vaihtovaatteita on hyvä varata lapselle jonkin verran ja välillä niitä on hyvä tarkastaa, onko niitä tarpeeksi ja ovatko ne oikean kokoisia.

RUOKAILU
Kannustamme lapsia maistamaan uusia makuja. Vaikka maistelemme kaikenlaisia ruokia, emme kuitenkaan pakota ketään syömään. Ruoka pyritään annostelemaan lapselle sopivaksi. Mikäli lapsella on ruoka-aineallergia, toimittakaa päiväkodille allergiatodistus, jotta voimme tilata oikeanlaista ruokaa lapselle. Allergiatodistuksen saa mm. neuvolasta. Lounas tilataan päiväkodille Lounasravintola Ilvolanpirtistä.

TURVALLISUUS
Opetamme ja kertaamme säännöllisesti päiväkodin turvallisuusasioita lapsille. Päiväkodin portin AVAA ja SULKEE AINA AIKUINEN!